Børnebiffen

Børnebiffen

Børnebiffen er et særligt gratis biograftilbud for børn på 3-7 år i de fynske daginstitutioner, forårs-SFO’er og 0. klasser i følgende syv kommuner: Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Odense, Svendborg og Ærø. Deltagelse koster ikke noget – bortset fra en eventuel udgift forbundet med transport til og fra biografen.

Filmpakkerne, der vises i de fynske biografer, består af egnede kortfilm sammensat af Det Danske Filminstitut, distribueret af Dabuf.

Hver pakke er opdelt i to – en samling kortfilm for de små børn på 3-5 år af cirka 35-40 minutters varighed samlet og en samling kortfilm for de store børn på 5 år og op med en samlet varighed på cirka 45-50 minutter.

Børnebiffen på Fyn har kørt siden 2010, og vi er stolte af at have hele 13 biografer og visningssteder med, fordelt bredt i de fynske kommuner. Se datoer og spilletider for hver biograf på: https://www.kulturregionfyn.dk/boernebiffen 

Tilmelding
Tilmelding til Børnebiffen foregår elektronisk på: www.kulturregionfyn.dk/boernebiffen
Her kan man tilmelde sig op til 4 dage før selve visningen. Herefter kan man evt. tage kontakt på nedenstående mail for at høre, om der er ledige pladser.
Medbring og fremvis bekræftelse på tilmelding i biografen, enten på print eller mobil. 

OBS! Vær opmærksom på, at når man tilmelder sig, sendes et aktiveringslink via mail, som man skal klikke på, før tilmeldingen er endeligt registreret. Denne mail ender ofte i uønsket/spam, så husk derfor at tjekke der også.
Hvis I ikke modtager aktiveringslink og/eller bekræftelse, tilmeld jer IKKE igen, men kontakt nedenstående mail eller tlf. Så undgår vi dobbeltbookinger.

HUSK at tilmelde både antal børn og voksne.

Er der spørgsmål, send venligst en e-mail til Dunja Misic: dunmi@odense.dk – så besvarer vi din henvendelse hurtigst muligt.

Børnebiffen på Fyn – Efterår 2020

Du kan se programmet for Børnebiffen på Fyn lige her: Børnebiffen Fyn-program efterår20_web

Covid-19
Gå trygt i biografen! Al aktivitet og alle filmvisninger sker i overensstemmelse med gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.
For at alle kan være trygge, har vi nogle generelle retningslinjer (pr. ultimo oktober 2020):

  • Voksne skal bære mundbind, når I ankommer og forlader biografen. Mundbind behøves ikke, når man sidder i salen.
  • Grundet m2-regler må der ikke være ophold i biografens foyer/indgang/lign. for længe. Brug derfor gerne tid udenfor biografen på at samles, lad én voksen melde jeres ankomst til biografen, og gå derefter direkte ind i salen i samlet flok.
  • Ankom ikke mere end 15 min før tid, så der ikke dannes kø.
  • Spis madpakker hjemmefra.
  • Grundet reglen om ”siddende kulturoplevelser”, må hver institution/gruppe sidde sammen, men der skal være ét sæde mellem hver gruppe.
  • Følg de generelle regler fra myndighederne og bliv hjemme, hvis nogen har symptomer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at aflyse sociale arrangementer i forbindelse med dagtilbud, skoler og på uddannelsesinstitutioner.
Denne anbefaling gælder ikke faglige aktiviteter, såsom fremvisning af film mv., der skal bruges i et pædagogisk øjemed eller i undervisningen. Som udgangspunkt opfattes en biograftur ikke som et socialt arrangement, der skal aflyses i forbindelse med dagtilbud, skoler og på uddannelsesinstitutioner.

Materiale
Der er udviklet filmark og filmpædagogiske ark – I finder materialet her.

Samme sted finder du også læreplansark til tidligere filmpakker fra Børnebiffen.