Film for børn og unges store mobilfilmkonkurrence for elever i 4.-7. klasse på Fyn er veloverstået.

Der var rekordmange deltagere 3118 børn og unge og 160 lærere på kursus i både animation- og realfilm. Det er der kommet cirka 650 spændende kortfilm ud af. Eleverne i 4.-5. klasse har skullet lave animationsfilm, mens 6.-7. klasses eleverne har arbejdet med realfilm.
De har skullet forholde sig til både temaer og forskellige faglige benspænd. I hele marts er der således blevet arbejdet med film i 145 fynske skoleklasser, og alle klasser har deltaget i lokale filmgalla’er, som har været afviklet af Kulturregion Fyns gode samarbejdspartnere – udvalgte folkebiblioteker, filmprofilskoler, lokale juryer og Klar til film – Station Next i Faaborg.

17 klasser slap gennem nåleøjet til den fynske finale den 31. marts, hvor vinderfilmen blandt 4.-5. klassernes animationsfilm og 6.-7. klassernes realfilm skulle findes. Juryen var på hårdt arbejde, men fandt frem til de film, som særligt fortjente anerkendelse.

Vinderen blandt 4.-5. klassernes film – blev 4.A fra Dalumskolen i Odense med filmen Flamingo. Juryens begrundelse lød:
Vinderen fra 4-5 klasse går til en film hvis originale tegnestil gør filmen ekstra ordinær. Filmen handler om fællesskab og om at bekæmpe fjenden. Filmen er den eneste af sin eneste af sin slags i konkurrencen tegnet i håndet fremfor skulpteret i ler eller legomænd. Filmen ender lykkeligt og afsluttes en med FLAMINGO dans. Filmen kan ses her

Vinderen blandt 6.-7. klassernes film – blev 7.E fra Nymarkskolen i Svendborg med filmen Facade. Juryens begrundelse lød:
Prisen går til en meget flot teknisk udført film, der bringer et relevant emne som mange unge døjer med, det med at man skal være ligesom alle andre ellers er man udenfor. Filmen kan ses her 

Vi glæder os til en ny omgang EDIT24 i skoleåret 2017-18. Vi åbner for tilmelding hertil den 1. maj. Læs mere her