MADE IN EUROPE – KORTFILMPAKKE
MSIB Skoleåret 19/20
7.-10. klasse og ungdomsuddannelserne

OFF – Odense International Film Festival har sammensat en kortfilmpakke af fem kortfilm, der er vidt forskellige, men alle har til fælles at de er lavet i Europa. Pakken tager os med på en rejse i Europas mangfoldighed og diversitet, og berører gennem kortfilmens linse vigtige emner på den europæiske dagsorden. Vi havner midt i en familiekonflikt hos en sigøjnerfamilie i Rumænien; tages tilbage til borgerkrigen i Bosnien i 90’erne; er på campingtur med en dansk pige og en kurdisk flygtning, der i 10 år boede i telt i en flygtningelejr; sidder med ved bordet når grådigheden tager over; og får indblik i en nordisk familiesaga, hvor samtalen ikke altid flyder lige let.

Filmtitler: Written/Unwritten (Rumænien, 2016, 20 min). The Chicken (Tyskland, Kroatien, 2014, 15 min). Rain on Canvas (Danmark, 2017, 15 min). Dinner for Few (Grækenland, 2014, 10 min). Small Talk (Norge, 2015, 21 min).

Længde: ca. 90 min med intro. Version: Engelsk undertekster. Distribution: OFF.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE
Her til højre finder du det samlede undervisningsmateriale, der indeholder lærervejledning, elevark, og filmark med specifikke opgaver til hver film i pakken.
Nedenunder finder du de uddrag fra filmene, som skal bruges til analysen af hver film.

UNDERVISNINGSMATERIALE

 

The Chicken

Written Unwritten

Small Talk

Dinner for Few

Rain on Canvas