Kulturregion Fyn står med redaktør Ditte Mejlhede bag et nyt spændende undervisningsmateriale udviklet i samarbejde med forfatter Lars Knudsen, Kreativ Grafisk og Pixelmade.

Undervisningsmaterialet understøtter filmene i de to kortfilmpakker “Prisvindere” og “Os og Dem”, som Odense International Film Festival – OFF – har sammensat til Med Skolen i Biografen-programmet for Fyn til skoleåret 2017-18. Prisvinderpakken blev vist i samarbejde med MSiB og OFF i efteråret 2017 for skoleelever i de fynske biografer.

I januar 2018 blændes der op for filmene i pakken “Os og Dem”. Fælles for filmene her er et stærkt fokus på det til tider anspændte forhold mellem os og dem. Problematikken bliver anskuet fra forskellige vikler på en fordomsfri og tækkevækkende facon. Filmene omhandler emner som terrorisme, integration, krig, etnicitet og minoriteter. Formatet er kort men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

Undervisningsmaterialet kalder vi “Dem og Os” – og det med tilhørende filmklip er tilgængeligt her:
Dem og Os (filmklippene pr. 1.1.2018)

Undervisningsmaterialet med filmklip til Prisvinder-pakken er tilgængeligt her:
Prisvindere

Find hele MSiB-programmet for Fyn i skoleåret  2017-18 her

Vi håber, at skolerne vil tage godt imod materialet.

Pilotprojektet er støttet af Det Danske Filminstitut og er udviklet i et samarbejde mellem OFF, MSiB og Kulturregion Fyn.